Otomatik Kepenk

Alüminyum Otomatik Kepenk Sistemleri, estetik görünümün daha ön planda olduğu mekanlarda tercih sebebi olmaktadır. Bazı profil türlerinde yardımcı malzeme olarak poliüretan kullanılır. Poliüretan dolgulu alüminyum otomatik kepenklerde direnç daha fazladır. Bu tip profilden imal edilen kepenklerde ısı ve ses yalıtımı yüksektir.

Alüminyum kepenklerin ebatlarına göre motor gücü tesbiti yapılmaktadır. Kepenk profili arasındaki boşluğa sertleştirilmiş poliüretan sıkılarak, profilin mukavemeti ve ısı yalıtımı sağlanır. Poliüretandan dolayı malzeme hafif fakat mukavemeti yüksektir. Bundan dolayı kaldırma gücü çok yüksek motor kullanmaya gerek yoktur. Alüminyum profilin et kalınlığı yüksek ise kaldırma gücü yüksek motor kullanılır.

Alüminyum Otomatik Kepenkler, hammaddesi alüminyum olan, estetik ön planda olan yapılar için tasarlanmıştır. Kepenklerin hammaddesini alüminyum oluşturmakla birlikte, bazı profil türlerinde yardımcı malzeme olarak poliüretan kullanılmıştır. Poliüretan dolgulu profil cinsleri, alüminyum et kalınlığı ince, buna mukabil profil içinde bulunan poliüretan dolgulu mukavemeti arttırıcı bir etken olmaktadır. Bu tip profilden imal edilen kepenklerde aynı zamanda ısı ve ses izolasyonu daha oldukça yüksektir.


Mukavemet (sağlamlık – direnç) yönünden ele alındığında ise, ekstrüzyon alüminyum olarak tabir edilen, içi boş profillerin bir alt gurubunu oluşturmaktadırlar.


Alüminyum Kepenkler, hafif hammadde yapısı, paslanmama özelliği, gürültüsüz çalışması ve genelde sistemle birlikte anılır hale gelen TÜP MOTOR sistemleri ile cazip avantajlar sunabilmektedir.


Bahsettiğimiz bu profil sistemlerine alternatif olarak, aynı kalıpta galvaniz esaslı, poliüretan dolgulu profiller de geliştirilmiştir. Daha sert bir zemin ihtiyacını karşılamak amaçlı üretilmiş bu profiller de görünüm olarak alüminyum profillerle aynıdır.


Renk seçenekleri; ekstrüzyon profiller için ral kodunda istenilen renk olabilmektedir. Poliüretan dolgulu profillerde ise; gri, metalik gri, ahşap, koyu ahşap, beyaz gibi belli başlı renkler olabilmektedir.
Otomatik Kepenk Sistemlerinizde elektrik kesintilerine karşı güç kaynağı kullanmayı düşünüyorsanız. Güç kaynağınız tutumlu olmalı, kullanım haricinde sisteme elektrik vermemelidir. Bekleme süresinin, uzun olması ömrünün de uzun olması anlamına gelmektedir.

Otomatik Kepenk Elektrik Kesintisinde Nasıl Kapanır?Avcılar Otomatik Kepenk
Otomatik Kepenk Tamiri Servisi Bakım OnarımıBahçeşehir Otomatik Kepenk
Otomatik Kepenk FiyatlarıBaşakşehir Otomatik Kepenk
Çelik Kepenk mi Alüminyum Kepenk mi?Beylikdüzü Otomatik Kepenk
Kullanıma Göre Kepenk ÇeşitleriBüyükçekmece Otomatik Kepenk
Otomatik Kepenk MotoruEsenkent Otomatik Kepenk
Otomatik Kepenk Sistemleri – Motorlu KepenkEsenyurt Otomatik Kepenk
Otomatik Motorlu Kepenk Sistemlerinin AvantajlarıFlorya Otomatik Kepenk
Alüminyum KepenkHadımköy Otomatik Kepenk
Otomatik Motorlu Kepenk Sistemlerinin DezavantajlarıIspartakule Otomatik Kepenk
Otomatik Kepenk Tamiri İmalatıSilivri Otomatik Kepenk
Malzemeye Göre Otomatik Kepenk ÇeşitleriYeşilköy Otomatik Kepenk